Regija

Vučić: Teško razdoblje pred Srbijom, traži se priznanje Kosova

Poručio je da neće razgovarati bez ukidanja taksi

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je pred Srbijom užasno teško razdoblje po pitanju Kosova i da je jedino što se od Srbije traži da prizna njegovu nezavisnost.

Na sjednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS-a, Vučić je rekao da će pritisci na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova biti sve veći.

Istaknuo je da posljednjih sedmica u Beograd kod njega dolaze mnogi dužnosnici, zovu ga na sastanke na kojima insistiraju da Srbija uradi nešto da odobrovolji Albance da ukinu takse na uvoz srpske robe.

– Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis proglašavali su me izdajnikom, a to nam je možda bila i posljednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više niko i ne nudi – rekao je Vučić.

Poručio je također da neće razgovarati bez ukidanja taksi.

– Po cijenu, ne onu koju treba platiti Srbija, već lično, neću prihvatiti da nastavimo bilo kakav razgovor bez ukidanja taksi što god se događalo i kakvi god bili pritisci – kazao je Vučić.

Dodao je da će SNS uoči Đurđevdana, ukoliko takse ne budu ukinute, izaći s mjerama protiv Prištine, o kojima će biti odlučeno na posebnoj sjednici Glavnog odbora SNS-a, prenose agencije.

 

Izvor avaz.ba

Slični članci

Back to top button
Close