Sport

Vico i Jelić ne odustaju, Begić ostaje bez ključnih ljudi?!

Šest članova Izvršnog odbora FSRS ne odustaje, te su tako danas predali novi zahtjev za održavanje vanredne sjednice IO-a na kojoj bi trebalo da se zakaže vanredna sjednica Skupštine FSRS.

Ukoliko uspiju u svojoj namjeri onda bi trebalo da se raspravlja o povjerenju Miletu Kovačeviću, predsjedniku Fudbalskog saveza RS, pišu Nezavisne.

Prije nekoliko dana je održana vanredna sjednica IO FSRS, ali ništa konkretno se nije desilo. Sada bi situacija mogla da bude drugačija pošto bi IO trebalo da glasa o tome da li će se održati vanredna sjednica Skupštine FSRS, a s obzirom da pomenutih šest članova čini većinu takav ishod je realan.

Loading...

Šest od 10 članova ovog tjela jučer je potpisalo novi zahtjev i pozivaju se na član 36. stav 1 Statuta FSRS. Kako nam je rečeno ukoliko dođe do sazivanja vanredne sjednice Skupštine FSRS jedina tačka dnevnog reda će ostati već ranije planirana: “Razrješenje predsjednika FSRS”.

Jedan od potpisnika ovog zahtjeva je Vico Zeljković, predsjednik FK Borac, a ujedno i prvi čovjek Područnog Fudbalskog saveza (PFS) Banja Luka. Podsjetimo, on je prošle godine odnio ubjedljivu pobjedu u izboru za predsjednika PFS Banja Luka.

Dodajmo da su čelnici FSRS nedavno odbili zahtjev 43 delegata Skupštine za sazivanje vanredne sjednice ovog tjela zbog nepravilnosti. Sada su, čini se, ispravljene sve nepravilosti i vanredna sjednica IO-a bi trebalo da bude zakazana najkasnije sedam dana od podnošenja zahtjeva.

Tada bi trebalo da bude poznato da li će i kada biti zakazana vanredna sjednica Skupštine FSRS.

Potezi koji se najavljuju iz FSRS nimalo ne idu na ruku Elvedinu Begiću, aktuelnom predsjedniku NSBiH. Pogotovo Kovačević, ali i ostali članovi Izvršnog odbora NSBiH koji dolaze iz RS-a, Begićevi su ključni ljudi, možda i najbitniji u NSBiH.

Ukoliko oni odlete, na izborima u krovnom Savezu zakazanim dogodine Begić će biti u velikom problemu. Begiću pogotovo ne odgovara činjenica da bi potez Zeljkovića, odnosno Borca, mogli slijediti i ostali najveći klubovi u BiH koji su potpuno isključeni iz Saveza. Jer, ukoliko bi Sarajevo, Željezničar, Sloboda, Čelik i Velež odlučili krenuti stopama Borca i konačno zainteresirati za dešavanja u NSBiH, značilo bi to kraj Begićeve vladavine.

Autor: nezavisne.com

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close