Magazin

Uporna i talentovana: Merima ljubav prema hobiju pretočila u mali biznis (FOTO)

Ako upornosti i želji da ono što radite bude najbolje dodate ogroman talenat kakav posjeduje 34-godišnja Merima Hadžibegović iz Bugojna onda je uspjeh u pravljenju torti zagarantiran.

 

U razgovoru za Fenu ističe da je njena ljubav prema hobiju, koji se pretvorio u pravi mali biznis, počela prije nepunih sedam godina kada je rodila svoju prvu djevojčicu, za koju je željela napraviti posebnu tortu.

 

– Satima sam sjedila kraj kompjutera, gledala torte i maštala o tome da napravim barem sličnu. Kupovala sam materijal i često ga bacala, jer mi ništa nije polazilo za rukom. Ali, nisam odustajala. Neka neopisiva želja da nastavim bila je jača od toga – kazala je.

Loading...

 

 

Dodaje kako joj veliku podršku u poslu pruža suprug, za kojeg kaže da je “često ostajao bez ručka, jer je satima sjedila i vježbala praviti torte“.

 

– Kada sam završila svoju prvu tortu bila sam veoma ponosna, jer je bila još ljepša nego sam zamislila. Taj osjećaj sreće i zadovoljstva nikada neću zaboraviti – prisjeća se.

 

Pozitivni komentari prijatelja i prve narudžbe bili su joj, priznaje, dodatni motiv da postigne ono što želi, a to je da danas pravi razne, ukusne torte.

 

– U početku sam teško dolazila do materijala, koji je potreban da se napravi kvalitetna torta. Sjećam se, prvu peglu za fondan platila sam 25 KM, a danas se može naći i za pet KM. Od svake prodate torte kupovala sam stvarčice za ukrašavanje torti, koje mi oduzima i najviše vremena – kazala je.

 

Ističe da zna satima praviti neku od željenih figura, i da se svakoj torti posveti na način kao da će je jesti sa svojom djecom, te da se dešavalo da za jedan dan napravi i po sedam torti.

 

– Volim da je materijal svjež, i da koristim puter. Jaja su, naravno, osnovna. Od njih zavisi debljina kore i fil. Najčešće pravim torte za vjenčanja i dječije rođendane. Poseban je osjećaj kada vidite osmijeh na dječjem licu dok gleda tortu koju sam napravila – priča Hažibegović.

 

Priznaje da, ne tako davno, nije mogla ni zamisliti da će praviti torte i od toga puniti kućni budžet, te da je njena velika želja bila da se bavi arhitekturom.

 

– Nakon završetka građevinske škole odlučila sam upisati fakultet u Sarajevu. Nažalost, nisam primljena, jer su tražili 20 studenata, a ja sam na spisku bila 22. Onda sam u Mostaru upisala pravo. I sada, nakon toliko godina, često me pitaju otkud tolika kreativnost u mojim tortama, a ja mislim da je tomu krivac upravo ta moja neostvarena želja – kazala je.

Loading...

Slični članci

Back to top button
Close