Crna hronika

Ubice Slaviše Krunića prije likvidacije zajedno ljetovale u Neumu (FOTO)

Optuženi za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, vlasnika zaštitarske firme Sector Security, nekoliko mjeseci prije atentata zajedno sa suprugama i djecom ljetovali su u Neumu, piše u optužnici Republičkog javnog tužilaštva, podignutoj 27. decembra prošle godine, čije detalje objavljuje InfoRadar.

Informacija o posjeti Neumu, gdje je moguće i skovan plan o ubistvu Krunića, samo je jedan od mnoštva novih i javnosti do sada nepoznatih detalja o teškom ubistvu Slaviše Krunića nedaleko od njegove porodične kuće u Glamočanima kod Banjaluke 22. aprila prošle godine, kada je zajedno s njim ubijen i tjelohranitelj Žarko Pavlović.

Otkrivamo do sada nepoznate detalje o kretanju optuženih na dan Krunićevog ubistva, poznanstvima i druženju optuženih i njihovih porodica, ali i rezultatima DNK vještačenja i tragovima na oružju kojim je izvršeno ubistvo.

Loading...

Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. na području Laktaša, zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje Sector security, piše u optužnici koju je potpisala republička javna tužiteljica Snježana Petković.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi Sector, označen je kao pomagač ubica, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića u danima uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbeđenju koje je imao. U optužnici se tako navodi da je Gajić informacije odavao lično Kovačeviću, kome je dugovao novac izgubljen na kocki.

Kao direktni izvršioci ubistva Krunića označeni su Đukanović i Kovačević, dok su ubistvo do detalja isplanirali Kovačević, Đukanović i Baldo.

Benedi Đukanović se optužnicom dodatno tereti da je od nepoznate osobe nabavio automatsku pušku CZ M70 AB2 kojom je izvršeno ubistvo Krunića.

Đukanović, Baldo i Gajić terete se za krivično djelo teško ubistvo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora pa će, ukoliko se tokom krivičnog postupka dokaže njihova krivica, biti osuđeni na zatvorske kazne od 25 do 40 godina robije. Trojici optuženih je, nakon potvrđivanja optužnice, ujedno produžen pritvor do izricanja prvostepene presude.

U optužnici, ispisanoj na 38 stranica, navedena su, između ostalog, imena svih svedoka, a pobrojani su i materijalni dokazi koji je će biti izvedeni u Okružnom sudu Banjaluka.

Republičko javno tužilaštvo tako u cilju dokazivanja optužnice planira saslušati 21 svjedoka, među kojima su Goran Ilić, jedini preživjeli iz Toyote Land Cruiser u kojoj se kobne koći vozio ubijeni Slaviša Krunića. Osim banjalučkog biznismena u atentatu na makadamskom putu u Glamočanima ubijen je i Krunićev tjelohranitelj Žarko Pavlović.

Osim Ilića biće saslušane i supruge ubijenih Krunića i Pavlovića, ali i supruge trojice optuženih.

U cilju dokazivanja navoda iz optužnice Republičko javno tužilaštvo je najavilo saslušanje 10 veštaka iz Zavoda za sudsku medicinu RS, MUP RS, a najavljeno je i saslušanje jednog veštaka iz Slovenije.

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close