Zatvori meni
GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Popularno

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6 Decembra, 2025

    Tajvan: Kina raspoređuje brodove “za vojne operacije” i predstavlja prijetnju regiji

    6 Decembra, 2025

    Njemački ministar: Bijela polja Sarajeva govore više od riječi

    6 Decembra, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube RSS
    Subota, Decembar. 6
    Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp TikTok YouTube
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    • Naslovna
    • USK
    • BiH
    • Svijet
    • Sport
    • Magazin
      1. Auto Magazin
      2. Ljepota i zdravlje
      3. Pogledaj sve

      Lideri na njemačkom sajmu automobila

      9 Septembra, 2025

      Kako rashladiti auto na vrućini bez klime: 4 genijalna trika

      12 Jula, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Prevencija, redovne kontrole i rana dijagnoza malignih oboljenja spašavaju živote

      4 Februara, 2024

      Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

      3 Februara, 2024

      Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

      6 Decembra, 2025

      Heidi Klum zablistala na gala večeri uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo

      5 Decembra, 2025

      Vesna Zmijanac završila u Urgentnom centru

      5 Decembra, 2025

      Bihać garantuje zabavu s Marijom Šerifović u novogodišnjoj noći

      5 Decembra, 2025
    Pretplati se
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    Dom»Magazin»Tajna savršenog gulaša: Kuhar otkrio trik za meso mekano kao puter
    Magazin

    Tajna savršenog gulaša: Kuhar otkrio trik za meso mekano kao puter

    18 Septembra, 2025
    Podijeli Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram E-pošta WhatsApp Kopiraj link
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-pošta

    Postoji mnogo načina za pravljenje gulaša, a mi vam donosimo tajnu najboljeg – pravog gulaša, koju je svojevremeno otkrio kuhar Ivica Štruml.

    “Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa. Meso od buta biće vlaknasto i neće biti tako mekano. Kod dinstanja luka bitno je osjetiti trenutak kada dodajemo meso. Luku je potrebna gustina, slatkoća i ukus koji nema notu ‘kuhanog luka’. Tako da ne smije biti ni previše smeđe boje jer se neće razgraditi ni presvijetle jer neće biti ukusan. Nađite sredinu, nešto kao za rižoto. Meso režite na veće kocke, može i 5 cm. To nije jelo za izložbu, a tako će biti sočnije”, otkrio je kuhar Ivica Štruml i dodao:

    “Ne odstranjujte loj s mesa već samo opne i tetive. Loj će se istopiti i dati dodatni ‘šmek’ jelu. Ne štedite vino, niti na kvalitetu odabranog vina. Najbolje vino je crveno i to ono koje volite da pijete uz gulaš. Postoje razne varijante gulaša. Ako npr. u Mađarskoj naručite gulaš, donijeće vam gulaš supu. Austrijski je aromatičniji, ali ne znači ljući”.

    Sastojci:

    1 dcl ulja od suncokreta
    1 kg mesa od junećeg vrata, veće kocke
    0.5 kg crvenog luka
    0,04 kg bijelog luka
    0,005 kg kima ili pola kašičice kumina
    4 lovorovog lista
    1 mala vezica peršunovog lista
    tjestenina

    Priprema:

    U posudi debljeg dna, najbolje široj, ugrijete masnoću da počne da se dimi, ali ne dozvolite da nastavi da se dimi.

    Ubacite narezano meso i na jakoj vatri popržite pa izvadite.

    Na preostaloj masnoći dodajte sitno narezani luk.

    “Luk nikada nemojte miksati, rendati, blendati ili bilo slično kako biste prividno olakšali sebi. Takav luk ima grozan ukus u jelima”, savjetovao je kuhar i nastavio:

    “Luk uz povremeno mešanje pržite do zlatne boje. Ali nemojte dozvoliti da dobije smeđu boju. Vratite meso, te miješajući dinstajte da ispari tečnost. Na taj način ste meso dehidrirali. Podlijte vinom, te kuhajte dok potpuno ne ispari. Ukus će ostati. Sada ste meso drugi put dehidrirali.

    Dodajte 2/3 izrezanog bijelog luka i najfinije narendano korjenasto povrće, 3 lovora, mljevene paprike, so i biber. Povrće će pustiti tečnost pa još jednom pustite da ispari.

    To je treća dehidracija. Da je sva tečnost isparila znat ćete po zvuku prženja”, otkrio je.

    (Vijesti.ba)

    Dijeliti. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-pošta Kopiraj link
    Prethodni članakRusija razvija konkurenciju Starlinku
    Sljedeći članak Otvaranje Izložbe bh. umjetnika “Stranci” 20. septembra u Grazu

    Možda vas zanima

    Magazin

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6 Decembra, 2025
    Magazin

    Heidi Klum zablistala na gala večeri uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo

    5 Decembra, 2025
    Magazin

    Vesna Zmijanac završila u Urgentnom centru

    5 Decembra, 2025
    Najnovije novosti

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023

    U BiH oblačno, poslijepodne kiša u većini zemlje

    5 Decembra, 2023

    Sastaje se Upravni odbor Vijeća za provedbu mira

    5 Decembra, 2023
    Pratite nas
    • Facebook
    • YouTube
    • TikTok
    • WhatsApp
    • Twitter
    • Instagram
    Najnovije

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023
    Od autora

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6 Decembra, 2025

    Tajvan: Kina raspoređuje brodove “za vojne operacije” i predstavlja prijetnju regiji

    6 Decembra, 2025

    Njemački ministar: Bijela polja Sarajeva govore više od riječi

    6 Decembra, 2025

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • Naslovna
    • USK
    • Bosna i Hercegovina
    • Svijet
    • Magazin
    • Sport
    • Marketing
    • Kontakt
    © 2025 GlasKrajine.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Ukucajte iznad i pritisnite Enter za pretragu. Pritisni Esc za otkazivanje.

    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Na portalu glaskrajine.ba omogućeno je prikazivanje online oglasa našim posjetiteljima. Podržite nas tako što ćete onemogućiti svoj bloker oglasa.