Ljepota i zdravlje

Sjemenke lubenice više nikada nećete baciti!

•ČUVAJU SRCE LIJEČE BUBREGE, ČISTE ORGANIZAM•

Važno je da ih jedete odvojeno od ploda da biste dobili najbolje sastojke: proteine, vitamin B, magnezijum i zdrave masne kiseline.

Ovo je voće koje je prava privilegija u ljetnjim danima. Iako za nju često kažemo da je voće, ona je zapravo povrće. Lubenice su iz porodice bundeva ili tikvi, a dolaze iz srednje Afrike, mogu biti duguljaste ili okrugle.

Puna vitamina

Iako ih sada možemo naći skoro tokom cijele godine, najbolje ih je jesti ljeti jer tad imaju najviše hranjivih sastojaka. Lubenica uz vodu i šećer sadrži vitamine A, B1 i B2, C, kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe i cink.

Loading...

Najbolji čistač

Lubenica je idealan čistač organizma, a posljednja istraživanja su pokazala da su koštice lubenice jako dobre za zdravlje. Ali, važno je da ih jedete odvojeno od ploda da biste dobili najbolje sastojke: proteine, vitamin B, magnezijum i zdrave masne kiseline.

Sadrži proteine

U 20 grama koštica ima čak 10 grama proteina, a ovi sastojci su bitni za zdrav nivo holesterola, djeluju protivupalno i čuvaju srce. U Kini se ove koštice prže i jedu kao grickalice. One su zdrav sastojak koji je upotrebljiv za liječenje bubrega.

Sjajan diuretik

Čaj od svježih sjemenki lubenice je sjajan diuretik, a možete ga pripremiti tako što ćete četiri kašike svježih sjemenki lubenice izdrobiti, pa kuhati 15 minuta u dva decilitra vode. Tu količinu čaja od svježih sjemenki lubenice treba popiti tokom dva dana, a treći dan napravite pauzu. Kako bi čaj od koštica lubenice što bolje djelovao, proces ponavljajte više nedelja.

Glas krajine🌐

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close