BiH

Sebija Izetbegović ne prestaje sa šikaniranjem porodice Smajlović

Osim što otima parkinge, Sebija Izetbegović, prva hanuma u Bošnjaka nadzire ko smije ući vozilom u krug KCUS-a.

U danima iza nas pisali smo kako Sebija Izetbegović privatizira općinsko zemljište za svoje parkinge i da je očito niko u tome ne može zaustaviti. Objavili smo i da KCUS izdaje fiskalne račune za parking.

Osim što otima parkinge, Sebija Izetbegović, prva hanuma u Bošnjaka nadzire ko smije ući vozilom u krug KCUS-a.

Tako je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zabranila da u krug ulaze i vozila u kojima se nalaze osobe s invaliditetom.

Proteklih dana, dok su ulice i trotoari u Sarajevu bili okovani ledom, osobe s invaliditetom morale su se pješke kretati i snalaziti u krugu KCUS-a.

Loading...

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin ispričala je Patriji situaciju koja se dogodila u četvrtak, kada je djevojčicu dovezla do KCUS-a kako bi uradila nalaze.

Međutim, od rampe na ulazu morale su pješke, po zaleđenoj podlozi.

“Možete misliti koliko je teško osobama s invaliditetom doći do određenih klinika na KCUS-u. Portir nam je kazao da niti jedno vozilo, pa čak i vozilo s dijaliznim pacijentima ne smije biti parkirano kod DIP-a. Kaže da je to striktna naredba direktorice Sebije Izetbegović”, priča majka Amina, koja nam je poslala fotografije, kako bi se uvjerili koliko je osobama invaliditetom teško doći do određenih klinika.

No, nisu to jedini problemi porodice Smajlović s generalnom KCUS-a. Diktatorka s KCUS-a odlučila joj je ukinuti i položajni dodatak.

Smajlović tvrdi da nikada nije dobila rješenje o razrješenju i da je sve urađeno nezakonito.

Dva puta je kaže išla na KCUS da traži rješenje, ali svaki put joj je rečeno da je to rješenje kod generalne direktorice KCUS-a.

Sebija Izetbegović ne porpušta niti jednu priliku za atake na porodicu Smajlović. Očito je da lavina koju je ova porodica morala pokrenuti zbog zdravlja djeteta nemirnom čini vladaricu najveće zdravstvene institucije u Federaciji BiH.

Valjda zbog toga direktorici svojim parlamentarnim i bračnim utjecajima zabranjuje održavanje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Zna prva hanuma da bi to bila prilika da se razotkriju i u javnost iznesu sve nepravilnosti nastale tokom njenog direktorovanja.

Diktatura, šikaniranje, strah, nepotizam i nezanje odavno stanuju na KCUS-u. Dok je tako, naša djeca će se liječiti u Turskoj i drugim zemljama, a mi ćemo plaćati zdravstveni sistem da bi se ispunili hirovi Bakirove supruge.

 

 

 

Izvor face.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close