USK

Rotary kanjon 8. juna, završnica manifestacije uz „Liniju života“ na Malim adama u Bosanskoj Krupi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stotine regionalnih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, cijele Bosne i Hercegovine iinostranstva ove će godine po peti put biciklima, trčeći, šetajući ili pak vozom proći etapu odSrbljana do Bosanske Krupe. Organizator manifestacije „Rotary kanjon“ je Rotary Klub izBihaća, a jedan od pokrovitelja je i Općina Bosanska Krupa.

Događaj pod nazivom „Rotary kanjon“ čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnuvrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 8. juna (subota). Završnicamanifestacije, ručak, osvježenje i zabavni program uz bosanskokrupsku grupu „Linija života“,planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Malim adama.

Okupljanje učesnika u Srbljanima je u jutarnjim satima. Svečano otvaranje je u 9.00 satinakon čega se kanjonom ide u Bosansku Krupu. Planirano je da u Bosansku Krupu prvostignu učesnici koji idu vozom, zatim biciklisti, pa pješaci. Svi gosti će posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Male ade/Zelene otoke. Za sve učesnike, Općina Bosanska Krupa kao domaćin, u 14.00 sati osigurat će ručak (vojnički grah). Za učesnike iz Bosanske Krupe je obezbijeđen i prevoz autobusom. Polazak u Cazin-Srbljane je predviđen u 7.15 sa gradske autobusne stanice.

Povratak biciklista iz Bosanske Krupe je u 16.00, a voza u Bihać u 17.00 sati.Prijava za učešće na manifestaciji više nije moguća, ali organizator i pokrovitelj Općina Bosanska Krupa pozivaju sve zainteresirane da dođu na Male ade, druže se uz muziku, uživaju na obalama rijeke Une.

 

 

 

Izvor krupljani.ba

Share.