Magazin

Prikupljeno 216.000 dolara za dječaka koji se želio ubiti zbog zlostavljanja

Dječak Quaden Bayles ima samo devet godina, a njegova majka Yarraka objavila je snimku na kojoj on opisuje kako su ga maltretirali u školi. Između ostalog, dječak kaže da se zbog svega želi ubiti.

Tim je željela poslati poruku o tome koliko je bullying razoran. Video je postao viralan, a hiljade ljudi javno su podržale dječaka koji živi u Australiji, a kojem je dijagnosticiran ahondroplazija-dvarfizam, poremećaj rasta kostiju, zbog čega on ima normalnu veličinu torza, a znatno kraće udove od prosjeka.


Osim glumca Hugha Jackmana, koji je poručio da Quaden zauvijek ima prijatelja u njemu, reagirao je i komičar Brad Williams, koji je također patuljastog rasta.

Loading...

On je na platformi GoFundMe pokrenuo kampanju kojom je za Quadena i njegovu majku prikupljeno 216.000 dolara. Dio novca bit će utrošen na to da mališan s majkom posjeti Disneyland.

“Ovo nije samo za Quadena nego za svu djecu koja su doživjela zlostavljanje i kojima su rekli da nisu dovoljno dobra. Pokažimo Quadenu i ostalima da na ovome svijetu ima jako puno dobrog i da su jednako vrijedni”, poručio je Williams.

Quaden je postao zaštitno lice kampanje Stand Tall 4 Dwarfism, koju je pokrenula njegova majka. Podržala ga je i Nacionalna ragbi liga autohtonog stanovništva.

“Tu smo za tebe, prijatelju”, poručili su mu.

Autor: Index.hr

Loading...

Slični članci

Back to top button
Close