Crna hronika

Policija u Sarajevu pronašla ukradeni “mercedes” i deset kilograma marihuane

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su prilikom pretresa garaže na području općine Centar pronašli automobil “BMW”, te deset kilograma marihuane i signalni pištolj.

Prema informacijama iz MUP-a KS, policajci su nastavili rad na rasvjetljavanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava, zbog kojeg je A. M. uhapšen u nedjelju, te došli do saznanja o njegovim kriminogenim aktivnostima, kao i njegovih saučesnika.

Na osnovu prethodno pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi H. K.

Loading...

Dodaje se kako je prilikom pretresa pronađen automobil “BMW” bez registarskih tablica, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 vreća sa marihuanom, ukupne težine 10 kilograma.

Provjerama je utvrđeno da je automobil ukraden u Orašju 12. januara ove godine, te da je za njim raspisana potraga.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa istim.

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close