Magazin

Placido Domingo se izvinio žrtvama seksualnog uznemiravanja

Poznati španski tenor Placido Domingo, kojeg je u SAD oko 20 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, izvinio se danas žrtvama navodeći da mu je ‘iskreno žao za nanesenu patnju’.

“Želim da one znaju da mi je iskreno žao za patnju koju sam im nanio. Prihvatam odgovornost za svoja djela”, rekao je Domingo (79) koji je do sada čvrsto negirao optužbe.

Američka agencija AP je u augustu prenijela da je devet žena reklo da ih je operski pjevač seksualno zlostavljao 80-ih godina.

Loading...

Više žena optužilo je slavnog Dominga za pokušaje da ih natjera na seksualne odnose nudeći im uloge. Također, neke žene su navele da su se zbog Domingovih neprimjerenih komentara osjećale neprijatno, a više desetina ljudi iz svijeta opere je reklo da su bili svjedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pjevača prema mlađim ženama.

Domingo je u oktobru napustio upravu Opere Los Angelesa na čijem je čelu bio od 2003. Potom je odbio nastup u Metropoliten operi u New Yorku, dok su mnoge američke opere otkazale njegove nastupe. Međutim, nastavio je nastupe u Evropi.

Loading...

Slični članci

Back to top button
Close