NEKADAŠNJI TRENER GA ČEKA: Da li je London Džekina sudbina?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Džeko bi u londonskom klubu sarađivao sa Manuelom Pellegrinijem, koji je i predložio dovođenje bh. napadača; njih dvojica se znaju iz vremena kada su zajedno sarađivali u Manchester Cityju

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta mogao bi napustiti Romu.

Dijamant je za Vučicu vezan do ljeta 2020., ali prema pisanju italijanskih medija već ovog ljeta mogao bi preseliti u Englesku. Kako piše Calciomercato on bi se mogao u London i zadužiti dres West Hama.

Džeko je prošlog ljeta bio na korak do prelaska u Chelsea, ali je na kraju odlučio ostati u Rimu. No, sada je situacija drugačija.

Roma je krajem prošle godine stopirala razgovore o produženju saradnje sa našim reprezentativcem, a  nema ni nagovještaja da će oni biti nastavljeni u skorije vrijeme.

S druge strane, Calciomercato piše, da su “Čekićari” poručili Romi da su spremni za Džeku platiti oko 15 miliona eura što bi Roma mogla i prihvatiti.

Džeko bi u londonskom klubu sarađivao sa Manuelom Pellegrinijem, koji je i predložio dovođenje bh. napadača. A njih dvojica se znaju iz vremena kada su zajedno sarađivali u Manchester Cityju.

Upravo pod palicom argentinskog stručnjaka kapiten “Zmajeva” je odigrao najbolju sezonu u dresu “Građana” i postigao je 26 golova.

Eventualni transfer Džeke iz Rome u West Ham ovisit će i od budućnosti četvorice napadača u dresu “Čekićara” (Marko Arnautović, Javier Hernandez, Andy Carroll i Lucas Perez).

Share.