Zatvori meni
GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Popularno

    Šta je to “dovoljno dobar” partnerski odnos?

    15 Decembra, 2025

    Ljubuški: Policija kod vozača pronašla speed i marihuanu

    15 Decembra, 2025

    Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu u SAD: Dvoje ubijenih, devet povrijeđenih

    15 Decembra, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube RSS
    Ponedjeljak, Decembar. 15
    Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp TikTok YouTube
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    • Naslovna
    • USK
    • BiH
    • Svijet
    • Sport
    • Magazin
      1. Auto Magazin
      2. Ljepota i zdravlje
      3. Pogledaj sve

      Lideri na njemačkom sajmu automobila

      9 Septembra, 2025

      Kako rashladiti auto na vrućini bez klime: 4 genijalna trika

      12 Jula, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Prevencija, redovne kontrole i rana dijagnoza malignih oboljenja spašavaju živote

      4 Februara, 2024

      Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

      3 Februara, 2024

      Šta je to “dovoljno dobar” partnerski odnos?

      15 Decembra, 2025

      DNA sa Beethovenove kose otkrio od čega je bolovao

      15 Decembra, 2025

      Gubitak sluha sve češći i kod mlađih

      15 Decembra, 2025

      Mirna Ćorović i Mia Gluho pobjednice Malog šlagera

      15 Decembra, 2025
    Pretplati se
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    Dom»Magazin»Napravite domaći pasirani paradajz: Traje i do dvije godine
    Magazin

    Napravite domaći pasirani paradajz: Traje i do dvije godine

    14 Augusta, 2025
    Podijeli Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram E-pošta WhatsApp Kopiraj link
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-pošta

    Ako ste ikada željeli napraviti domaći pasirani paradajz bez ijednog grama konzervansa, a da pritom zadrži svježinu i do dvije godine, ovo je recept koji ste tražili

    Ovaj recept je jednostavan, siguran i ne zahtijeva nikakve dodatke. Paradajz se kuha, pasira i sterilizira na način koji su koristile naše bake, uz nekoliko malih trikova koji mu produžavaju trajnost – i to potpuno bez konzervansa. Nema hemije, nema komplikacija – samo paradajz, malo truda i provjerena tehnika, piše Krstarica.rs.

    Sastojci:

    Priprema korak po korak:

    1. Paradajz dobro operite, uklonite peteljke i narežite na četvrtine.

    2. Kuhajte ga na laganoj vatri dok ne pusti sok i potpuno omekša (oko 30 minuta).

    3. Pasirajte paradajz kroz pasirku ili sito kako biste uklonili kožicu i sjemenke.

    4. Dobiveni pasirani paradajz vratite u šerpu i kuhajte još 1–2 sata, dok ne postigne željenu gustoću.

    5. Vruć pasirani paradajz sipajte u sterilizirane tegle, dobro zatvorite i okrenite naopako 5 minuta.

    6. Vratite tegle u uspravan položaj, pokrijte ih dekom i ostavite da se hlade 24 sata.

    Koliko može trajati?

    Ako su tegle dobro zatvorene i čuvane na tamnom i hladnom mjestu, ovako pripremljen pasirani paradajz može trajati i do dvije godine – bez konzervansa i kvarenja.

    Savjeti iz naroda:

    • Za dodatnu aromu možete dodati malo bosiljka ili origana, ali u tom slučaju najbolje ga je potrošiti u roku od godinu dana.

    • Ne dodajte ulje – ono skraćuje trajnost.

    • Najbolje sorte za pasirani paradajz su volovsko srce i jabučar, jer imaju puno mesa i malo vode.

    Ovo nije samo recept – to je povratak domaćem, zdravom i jednostavnom. Kad jednom probate, industrijski paradajz u tetrapaku više neće imati šanse u vašoj kuhinji.

    Dijeliti. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-pošta Kopiraj link
    Prethodni članakPored filmske, Sarajevo će ovih dana biti i centar muzičke scene
    Sljedeći članak Manchester City novom igraču dao Džekin broj pa se prisjetio Dijamanta

    Možda vas zanima

    Magazin

    Šta je to “dovoljno dobar” partnerski odnos?

    15 Decembra, 2025
    Magazin

    DNA sa Beethovenove kose otkrio od čega je bolovao

    15 Decembra, 2025
    Magazin

    Gubitak sluha sve češći i kod mlađih

    15 Decembra, 2025
    Najnovije novosti

    Šta je to “dovoljno dobar” partnerski odnos?

    15 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023

    U BiH oblačno, poslijepodne kiša u većini zemlje

    5 Decembra, 2023

    Sastaje se Upravni odbor Vijeća za provedbu mira

    5 Decembra, 2023
    Pratite nas
    • Facebook
    • YouTube
    • TikTok
    • WhatsApp
    • Twitter
    • Instagram
    Najnovije

    Šta je to “dovoljno dobar” partnerski odnos?

    15 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023
    Od autora

    Šta je to “dovoljno dobar” partnerski odnos?

    15 Decembra, 2025

    Ljubuški: Policija kod vozača pronašla speed i marihuanu

    15 Decembra, 2025

    Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu u SAD: Dvoje ubijenih, devet povrijeđenih

    15 Decembra, 2025

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • Naslovna
    • USK
    • Bosna i Hercegovina
    • Svijet
    • Magazin
    • Sport
    • Marketing
    • Kontakt
    © 2025 GlasKrajine.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Ukucajte iznad i pritisnite Enter za pretragu. Pritisni Esc za otkazivanje.

    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Na portalu glaskrajine.ba omogućeno je prikazivanje online oglasa našim posjetiteljima. Podržite nas tako što ćete onemogućiti svoj bloker oglasa.