Crna hronika

Muškarac optužen zbog pokušaja silovanja 80-godišnje starice u Brčkom

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv DŽ.I. (50) zbog sumnje da je pokušao silovati 79-godišnju staricu u njenoj kući u Brčkom, doznaje se u petak iz Tužiteljstva Distrikta.

Optužnicom je zatraženo i produženje pritvora koji mu je nakon hapšenja određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

“Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Dž.I. da je 26. novembra oko 17 sati, u njenoj kući u Brčkom, pokušao prisiliti na spolni odnos M.Đ., rođenu 1940. godine. On se tereti da je, nakon što je s maskom na licu kroz poluotvoren prozor u trpezariji ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i tijelu savladavši tako njen otpor. Zatim je pokušao spolni odnos s njom, a kada nije uspio, natjerao ju je na bludne radnje”, navodi se u optužnici.

Loading...

Pripadnici Policije Distrikta uhitili su Dž.I. u jedan sat poslije ponoći pri njegovom pokušaju da izađe i pobjegne kroz prozor kroz koji je i ušao u kuću žrtve. Nakon što je priveden u prostorije Tužiteljstva, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Osumljičenom je zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo pritvor najprije produžen za dva mjeseca, dok je optužnicom zatraženo i novo produženje te mjere.

Tužiteljstvo Distrikta nastavlja obradu Dž.I. stavljajući mu na teret da je upotrebom sile pokušao prisiliti drugog na spolni odnos. S tim u vezi, on je optužen za krivično djelo silovanja u pokušaju s propisanom kaznom zatvora od tri do deset godina.

Nakon brzo sprovedene istrage, Tužiteljstvo je optužnicu protiv optuženoga dostavilo na daljnje postupanje Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena, stoji u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close