Crna hronika

Mrkonjić Grad zavijen u crno nakon pogibije sugrađana

Mrkonjić Grad zavila je u crno pogibija Mlađena Maleševića (59) i Milana Rajkovića (36), dugogodišnjih radnika preduzeća “MG Mind”, dok su pukom srećom njihove kolege Mile Kaurin (42) i Goran Plavšić (27) uspjeli iskočiti kada se kamion kojim su se u subotu vozili s posla survao u Vrbas u kanjonu Tijesno kod Banjaluke.

Tragedija se desila oko 14 časova na magistralnom putu Krupa na Vrbasu – Bočac dok su se radnici kamionom pomenute firme vraćali iz Prnjavora, gdje su radili.

Prema nezvaničnim informacijama, Rajković je vjerovatno bio za volanom kamiona iveko te je na pomenutoj dionici pokušao preteći turan, za čijim volanom je bila Gordana I. iz Dobratića, u Federaciji BiH.

Kako su naveli očevici, prilikom preticanja došlo je do kontakta vozila, a usljed klizavog kolovoza, zbog kiše koja je padala, vozač je izgubio kontrolu, kamion je probio zaštitnu ogradu i sletio u rijeku.

Dvojica radnika uspjela su iskočiti, dok su njihove kolege ostale zarobljene u vozilu koje je potonulo u Vrbas.

Plavšić, koji je iz Šipova, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, zadobio je prelomom potkoljenice, a Kaurin, koji je iz Mrkonjić Grada kao i njegove nastradale kolege, zadobio je povrede glave i nadlaktice i obojica su hospitalizovani u UKC RS.

Plavšić je operisan i smješten u Klinici za ortopediju i traumatologiju, a njegovo stanje je zasad stabilno i ostaje na daljem liječenju.

Kaurin je s povredama glave i desne nadlaktice smješten u Službi za neurohirurgiju, a njegovo stanje je takođe stabilno.

Iako je više ljudi koji su se zatekli na mjestu nesreće pokušalo pomoći, do dolaska ronilaca i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS, nisu mogli ništa učiniti.

Ono što je dodatno potreslo očevice, pored ovako velike tragedije, je činjenica da su sinovi nastradalog Maleševića naišli ovom cestom dok se čekao uviđaj.

Po saznanju da im je otac ostao zaglavljen u vozilu, mladići su bili očajni, a njihove suze rastužile su prisutne.

Malešević je inače iz Čađavice, gdje će u utorak u 12 časova biti sahranjen, a iza sebe je ostavio suprugu i dvojicu sinova, koji su zaposleni u istom preduzeću.

Slični članci

Back to top button
Close