BiH

Majka umrla nakon poroda: Četiri tešanjske djevojčice trebaju pomoć

Mihreta Hasanbašić je preminula 18. augusta, u 35. godini, nakon rođenja četvrte kćerke, koja je potom dobila ime po svojoj majci. Iza Mihrete su ostale još tri djevojčice, najstarija Amina (14), Almina (11) i Lamija (6).

“Malena Mihreta je trenutno u Kantonalnoj bolnici Zenica. Razlog su grčevi. Nazvao sam je Mihreta, po majci”, govori Elvir Hasanbašić, otac četiri kćerke koje su ostale bez majke.

Otac Elvir trenutno nigdje ne radi, ponekad ode pomoći nekome kome je potrebno nešto uraditi. Radio je po građevinskim firmama, ali sada je, kaže, s djecom.

Loading...

“Sada sam kod kuće s djecom, nikuda ne idem od njih, djecu moraš i u školu i imaš obaveza oko njih”, još vidno u šoku, sa strahom i zebnjom, govori Hasanbašić u razgovoru za Anadolu Agency (AA).

Elvirova majka Saliha, nana četiri djevojčice, pomaže, kako Elviru, tako i Amini, Almini, Lamiji, ali najviše Mihreti.

“Nije lako, ali majka mi pomaže. Brine se o pripremanju hrane, pomaže im u školskim zadacima koliko može”, naglašava Elvir, dodajući kako je nana, ipak, najviše oko najmlađe unuke s obzirom na to da su ostale starije i mogu se brinuti o sebi.

“Bitno mi je da ih nakon svega izvedem na pravi put i da nastave sa školovanjem” s tugom u očima ističe otac Elvir.

Nana Saliha je desna ruka, kako sinu tako i unukama.

“Teško je, posebno s najmlađom Mihretom. Ali eto, poslušne su. No, nije lako. Živjeti se mora, želja imaju mnogo, ali sada je tako kako je”, kaže nana Saliha za AA.

Također, ističe kako je stalno s djecom i tu je za njih u svakoj njihovoj želji i potrebi. Naglašava koliko joj je drago što oni koji mogu, obraćaju pažnju na njene unuke, jer su joj one sada najvažnije.

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close