Magazin

Komemoracija povodom smrti poznate glumice: Neda Arnerić bila je i ostaće velika

Neda Arnerić bila je i ostaće velika, ne samo glumica već i osoba sa izuzetnom dušom, prijateljica i dama sa velikim slovom “D” koja je brisala i briše granice među državama i ljudima, reći su kojima su se danas od glumice oprostili njena porodica, prijatelji i kolege na komemorativnom skupu u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić naveo je da su neverovatna skromnost i odsustvo preterane profesionalne ambicije Nedu Arnerić činili još većom.

“Neda je bila i ostaće velika, i to ne samo kada govorimo o njenom profesionalnom pozivu – glumi. Veliki umetnici ne odlaze nikada”, kazao je on.

Loading...

Potom je pročitao telegrame saučešća Mire Banjac, Gorana Paskaljevića i Društva hrvatskih filmskih reditelja.

“Napustila nas je poslednja autentična zvezda filma. Otišla je Neda sa izuzetnom dušom. Žao mi je što nisam tu. Veoma me je pogodila njena smrt. Još uvek ne verujem da je otišla zauvek”, navela je Banjac u telegramu.

Reditelj Ivica Klemenc, prijatelj Nede Arnerić, kazao je da je često zvao Dobrica.

“Pravili smo planove za skijanje u martu, planove za letovanje. Ti sada više nećeš skijati, a ja ne želim”, rekao je Klemenc.

Da je u svom glumačkom biću dobijala punoću života, veru, sreću i radost, ocenila je glumica Elizabeta Đorevska.

“Dok smo živi, ti ćeš živeti sa nama i u nama”, ovako se od glumice oprostila Đorevska.

Prema rečima glumca Feđe Stojanovića, Nedi Arnerić je gluma donela puno, ali puno i oduzela.

“Nema one predivne dame sa velikim slovom ‘D’, nema moje prijateljice”, rekao je.

Glumica Milica Zarić ispričala je kako je jednom igrala Nedinu kćerku, te da su se od tada zvale glumačkom majkom i kćerkom.

Loading...

Slični članci

Back to top button
Close