USK

Klub Bošnjaka odbio raspravljati o prijedlogu smjene: Agan Bunić ostaje predsjedavajući Skupštine USK

Na vanrednoj sjednici Kluba Bošnjaka u Skupštini Unsko-sanskog kantona koja je održana danas nije usvojen prijedlog za smjenu predsjedavajućeg Agana Bunića zbog navodnog eksplicitnog snimka i medijskih natpisa u posljednjih nekoliko dana.

Prijedlog dnevnog reda nije potrebnu podršku s obzirom da je 13 zastupnika bilo za, osam protiv, dok je pet bilo suzdržano, te nije bilo potrebnog broja glasova kako bi se ikako raspravljalo o ovoj temi.

Poslanici SDA u Skupštini USK uputili su pismeni zahtjev za održavanje sjednice Kluba Bošnjaka tražeći da na dnevnom redu budu dvije tačke i to Prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića i Prijedlog odluke o kandidatu za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.

SDA je u obrazloženju zahtjeva navela kako novonastale okolnosti izazvane plasiranjem kompromitirajućih sadržaja vezanih za Bunića, a čime se narušava dignitet najvišeg zakonodavnog organa u USK.

Podsjetimo, u odbranu Bunić Agana jučer su stale i boračke organizacije iz Bužima, a danas je dobio i potrebnu potporu Kluba Bošnjaka s obzirom da ova tema nikako nije došla na dnevni red.

Loading...

 

 

 

Izvor usn.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close