Ljepota i zdravlje

Kad tijelo više nemože: Znakovi koji pokazuju da ste pod stresom

Stres je redovan pratilac savremenog čovjeka

Nažalost, stres je redovan pratilac savremenog čovjeka, ali neki simptomi ukazuju na to da ga ima previše i da treba da zastanete i razmislite o vašem zdravlju. Stručnjaci izdvajaju tri znaka koja upozoravaju da nije u pitanju običan stres, već da patite od sindroma izgaranja.

Loš san – Teško vam je da zaspite, a kad uspijete, budite se u toku noći i rano ujutru, i umjesto da nastavite da spavate, prevrćete se po krevetu razmišljajući o obavezama i problemima. To je siguran znak da je situacija ozbiljnija od običnog stresa.

Manjak motivacije i koncentracije na poslu – Povremeno lutanje misli i nemogućnost koncentracije na posao su normalni, pogotovo u ljetnjim mjesecima, ali ako jedva dolazite na posao, a kad se “dovučete”, gledate kroz računar nemoćni da završite i najjednostavniju obavezu, vrijeme je da potražite pomoć, prenose Novosti.

Nemate strpljenja – Na ovo se najčešće žale mlade mame, ali svi koji se lako razbjesne i naljute na prijatelje i članove porodice zbog sitnica, trebalo bi da uspore i da ispitaju da li su pod prevelikim pritiskom.

 

Loading...

 

 

 

Izvor Azramagazin.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close