Juha od mrkve i đumbira obiluje hranjivim sastojcima. Ova aromatična i kremasta juha vrlo je ukusna, zdrava i puna sastojaka koji jačaju imunitet te čiste organizam od toksina. Juha od mrkve i đumbira je niskokalorična, vegeterijanska i bez glutena. Može se poslužiti topla i hladna. U ovo zimsko vrijeme preporučujemo ju jesti toplu.
Sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 velike mrkve
- 3 cm svježeg đumbira
- 1/2 celera
- 5 šalica povrtnog temeljca
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica kima
- 1 prstohvat himalajske soli
- 1 prstohvat kajenskog papra
Priprema:
- U duboki lonac sipajte maslinovo ulje te ga zagrijte na laganoj vatri.
- Isjeckajte luk i češnjak te ga sipajte u lonac i pirjajte 4 minute.
- Očistite mrkvu i celer, narežite ih na komadiće pa ih sipajte u lonac.
- Dodajte sol. Promiješajte i pržite još 1 minutu.
- Dodajte povrtni temeljac i pojačajte vatru.
- Kada zakuha dodajte isjeckani đumbir, poklopite lonac te kuhajte još 20 minuta dok sastojci ne omekšaju.
- Uklonite lonac s vatre te juhu izmiksajte štapnim mikserom.
- Po želji dodajte kurkumu, kajenski papar, kim i sol.