Sport

Joshua u spektakularnoj borbi na Wembleyu nokautirao Povetkina i odbranio naslov prvaka!

Britanski bokser Anthony Joshua je večeras na krcatom Wembleyu u sedmoj rundi nokautirao Rusa Aleksandra Povetkina i tako odbranio IBF, WBA i WBO pojaseve.

Povetkin je neporaženom britanskom bokseru bio najteži izazov nakon Vladimira Klička, kojeg je pobijedio prošle godine, također na Wembleyu.

Joshua je sada stigao do 22 pobjede u karijeri, a sve je osim jedne, one protiv Parkera jednoglasnom sudijskom odlukom, ostvario ili nokautom ili tehničkim nokautom.

No, krenimo redom. Joshua je bolje otvorio meč i nakon prvih 100 sekundi imao je prvi napad te je zadao dva opasna udarca. Međutim, kraj prve runde obilježio je napad Povetkina, uzdrmao je prvaka, koji je jedva izbjegao pad.

Loading...

U toku druge runde bila je vidljiva krv na nosu Joshue, a Povetkin je nastavio zadavati opasne udarce. Vjerovatno je i ova runda kod sudija otišla na stranu Rusa.

I u trećoj rundi je Povetkin u potpunosti iznenadio prvaka. Uputio je par opasnih krošea i lijevom i desnom rukom te se na Rusu nije moglo vidjelo da ima 39 godina.

Povetkin je ponovo na početku četvrte runde uzdrmao Joshuu, ali se našao u problemima jer se na ruskom borcu pojavila posjekotina na arkadi te je dosta krvario.

Ipak, Rus je odradio fantastično i petu rundu. Nekoliko puta je u serijama uzdrmao Joshuu, koji jednostavno nije imao rješenja za Povetkina.

U šestoj rundi smo prvi put vidjeli čiste udarce Britanca i uzdrmanog Rusa, koji se ipak brzo izvukao.

Međutim, spasa mu nije bilo u sedmoj rundi u kojoj je Joshua poslao Povetkina na spavanje.

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close