Tehnologija

Huawei patentirao savitljivi telefon sa 6 kamera! Mate X2 na pomolu?

Iako od patenata različitih dizajna pametnih telefona često ne ugledamo konačan komercijalan proizvod, često nas upravo ti patenti povedu prema budućnosti. Da je ovo drugo istina, prisjetite se samo kako smo patente za Motorola RAZR imali prilike već prije 2 godine vidjeti, a telefon će sad konačno izići na tržište. Novi patent od strane Huaweija upućuje na to da je mogući nasljednik Huawei Mate X-a na pomolu, a ovoga puta će isti imati čak šest kamera. Je li ovo Huawei Mate X2 sa šest kamera?

Huawei je patent podnio u EUIPO-u (European Union Intellectual Property Office), odnosno u Ured Europske Unije za Intelektualno Vlasništvo, a patenti otkrivaju dizajn još jednog savitljivog pametnog telefona. Ponovno se naizgled radi o uređaju koji se preko vertikalne osi presavija, no prema patentima, ovoga puta bi se zaslon mogao naći s unutarnje strane. Kako postoji i skup prednjih kamera na podebljanom dijelu koji služi i kao mjesto držanja, tako bi logično pomislili da će se manji zaslon naći i s druge strane, no njega patenti ne prikazuju.

Po onome što je Huawei podnio, Mate X2 (ili kako god da se ovaj uređaj bude zvao) bi mogao itekako ličiti na Samsung Galaxy Fold, samo bez vanjskog zaslona na savitljivom dijelu. Na patentu je i olovka kojom će korisnici moći bolje iskoristiti ovo sklopivo čudo. Podebljani dio će na sebi sadržavati poprilično uzak zaslon koji će vjerojatno služiti kao traka za obavijesti i napredne funkcije bez rasklapanja telefona.

Bilo kako bilo, nasljednik Mate X-a kako doslovni, tako i spiritualni se itekako sprema. Huawei očito ne želi odustati od napretka kojeg može donijeti u industriju pametnih telefona, pa makar i bez Googlea na što očito naginju prema posljednjim vijestima. Kako biste vi voljeli ovakav savitljiv uređaj? Sviđa li vam se Mate X?

Loading...

 

 

 

Izvor face.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close