Savršeno mekana teletina, marinirana u vinu i začinima, upija bogate arome, dok kremasti umak s vrhnjem i sokom od limuna zaokružuje okus.
Uz špagete, ovo jelo postaje pravi gurmanski doživljaj.
Sastojci (za 4 osobe)
- 1 kg teletine (plećka)
- 250 ml bijelog vina
- 2 borovice, 2 klinčića, 1 lovorov list, bijeli papar
- 1 celer, 1 luk, 300 g mrkve, 3 poriluka
- 500 ml temeljca, 300 g špageta
- 2 kašike maslaca, 30 g brašna, 200 ml vrhnja
- 1 žumanjak, 1 kašika soka od limuna, muškatni oraščić
Priprema:
1. Teletinu marinirati u vinu i začinima preko noći.
2. Kuhati s lukom, celerom i temeljcem, zatim procijediti.
3. Pirjati mrkvu i poriluk, skuhati špagete.
4. Na maslacu napraviti laganu zapršku, dodati temeljac i vrhnje.
5. Dodati meso, sok od limuna i žumanjak te začiniti.
Za završni dodir naribajte malo sira preko tople tjestenine kako bi se savršeno stopio s umakom.
Bogat okus, nježna tekstura i uravnoteženi začini čine ovo jelo savršenim izborom za svečane prilike, a uz lagane priloge i aromatične začine, možete ga pripremiti i kao iftar koji će oduševiti cijelu porodicu.
Prijatno!
(Vijesti.ba)