Tehnologija

Glasine iz Sony-a otkrivaju da će PlayStation 5 biti predstavljen već sljedećeg mjeseca, baš kao i svojedobno PS4

S obzirom na to da Sony planira preskočiti nastup na E3 2020 u junu, nagađa se da će kompanija slijediti svoj tradicionalni raspored otkrivanja svoje konzole sljedeće generacije u februaru. To je bio raspored i za PlayStation 4, koji je u prvi put predstavljen na eventu u New Yorku u februaru 2013. godine, da bi u prodaju stigao tijekom novembra 2013. godine.

Jedan od nedavnih komentara koji potvrđuju mogućnost predstavljanja PlayStationa 5 u februaru dolazi od Davida Jaffea, glavnog producenta igara Twisted Metal i God of War rađenih za PS5.

Jaffe nije odredio točan datum predstavljanja PlayStationa 5, ali ako su njegove informacije tačne, to znači da će se predstavljanje nove konzole dogoditi u prva dvije sedmice februara. Još nisu poslani medijski pozivi, ali bi trebali stići uskoro.

U međuvremenu, novinar Mike Futter, na svom twiteru, također najavljuje da se nova Sony konzola predstavlja u februaru.

Uzbuđenje oko PlayStationa 5 konstantno raste otkako je Sony potvrdio da radi na konzoli sljedeće generacije. A uzbuđenje je dodatno pojačano nedavnim glasinama da će PlayStation 5 imati kompatibilnost sa svojim prethodnim verzijama, omogućujući mu pokretanje igara s PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 i PlayStation 4 konzola s raznim poboljšanjima.

Loading...

Većina najvažnijih detalja za PlayStationa 5 još uvijek je nepotvrđeno, poput njegove cijene i asortimana igara koje dolaze s novom konzolom, ali ako su glasine o događaju u februaru istinite, neće proći još puno vremena prije nego što fanovi PlayStation-a otkriju sve detalje koje donosi nova Sony konzola.

 

 

Izvor face.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close