USK

Dok se Bišćani pridržavaju mjera povodom koronavirusa, migranti slobodno lutaju gradom

Krizni štab Unsko-sanskog kantona na jučerašnjoj sjednici donio je Naredbu o novim mjerama za područje USK. Jedna od mjera je zabrana okupljanja na javnim površinama, igralištima, igraonicama, parkovima i drugim povrišinama na području Unsko-sanskog kantona u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

Međutim, postavlja se pitanje: Zašto se ova naredba ne odnosi na migrante?

Čitatelj portala USN poslao nam je fotografiju iz centra grada Bihaća na kojoj se vidi veći broj migranata kako bez kontrole policije boravi na javnoj površini.

Kako saznajemo iz MUP-a USK, krajiške vlasti su očekivale da će se višak migranata u Bihaću, koji boravi van migrantskih centara, izmjestiti u Blažuju i Ušivak, ali se to ipak nije dogodilo jer su u ove centre primljeni migranti iz Tuzle.

Nevjerovatno je da na području USK trenutno boravi preko 5000 migranata, a da na području Tuzle boravi 10% od tog broja, odnosno 500 migranata.

Loading...

Ministar policije USK Nermin Kljajić kazao je da od stura počinje pripremanje i formiranje novog kampa Lipa kod Bihaća, te da će se “višak” migranata ubrzo izmjestiti na ovu lokaciju.

 

 

 

Izvor usn.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close