Vijesti

Detalji napada: Bombaš samoubica zaletio se u vozilo s hrvatskim vojnicima

Ministarstvo obrane je na izvanrednoj konferenciji za medije objavilo da su hrvatski vojnici napadnuti u Afganistanu te da su trojica vojnika teško ozlijeđena, a jedan je zadobio teške ozlijede glave i bori se za život

Rođen je 1992. godine i pet je godina u sustavu MORH-a. 1992. je rođen i drugi ozlijeđeni vojnik, a treći je 1987. godište. Ozlijeđeni su vojnici iz Osijeka, Vinkovaca i Sesveta.

Hrvatski su vojnici oko 8 satikrenuli iz kampa Gibson, u sklupu aerodromna Kaja u Kabulu, gdje su smješteni. Iz kampa Gibson krenuo je konvoj s pet neborbenih, ali oklopljenih vozila. U svakom su vozilu bile tri osobe. Hrvatski vojnici bili su u tri vozila, a u druga dva su bili Afganistanci.

U 8.45, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubojicom u naše vozilo. Na lice mjesta su izašle afganistanske snage i pružile pomoć našim ozlijeđenima. Da vozilo nije bilo blindirano, posljedice bi bile puno teže”, kazali su iz MORH-a na presici i dodali da je sada u tijeku provođenje očevida.

“Svaki dan su išli u taj kamp da bi mentorirali afganistansku specijalnu policiju, nisu sudjelovali u borbenim operacijama”, rekao je Krstičević

Loading...
Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close