Politika

Delegacije SDP-a i Naše stranke održale sastanak, Komšić se nije odazvao pozivu

U prostorijama SDP-a danas je održan sastanak Bh. bloka kojem su prisustvovali predstavnici SDP-a i Naše stranke. Na sastanku se nisu pojavili predstavnici DF-a uprkos tome što im je upućen poziv.Predstavnici su se dogovorili da krenu u izradu političko-programskog manifesta koji će služiti kao osnova ne samo za razgovore s političkim organizacijama zainteresovanim za pristupanje ovom savezu, nego i s nevladinim organizacijama i građanima.

Odlučeno je, također, da se krene u izradu pravilnika o radu u Bh. bloku, kako bi buduće odluke saveza bile donesene demokratski i zajednički implementirane.

Predstavnici SDP-a i Naše stranke koji su imenovani u zajedničko radno tijelo će se sastati već iduće sedmice kako bi intenzivno nastavili rad na formalizaciji političkog saveza Bh. bloka.

Kako saznajemo, na sastanak je bio pozvan i predsjednik DF-a Željko Komšić, ali se nije odazvao pozivu Nermina Nikšića i Predraga Kojovića. Komšić, šta više, nije ni delegirao nekog drugog funkcionera DF-a da se umjesto njega pojavi na sastanku.

Podsjećanja radi, DF bi sutra trebao donijeti konačnu odluku o tome da li će ući u vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om na državnom nivou, odnosno SDA i HDZ-om na nivou entiteta Federacija BiH.

Loading...

Ova stranka ranije je oformila radnu grupu koja će pripremiti zaključke o kojima će se rukovodstvo stranke očitovati na sutrašnjoj sjednici, a koji se odnose na ulazak u pregovore o formiranju vlasti.

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close