BiH

Danijela Kristić za Fokus: Moj muž i ja nemamo nikakve veze s iznajmljivanjem “Benettona”

Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo izglasano je da se raskine Ugovor o iznajmljivanju restorana “Benetton” na Bjelašnici sa privatnom firmom “DomoArt” na šest godina, koji je potpisalo Javno preduzeće ZOI'84.

U raspravi o ovoj temi na sjednici je spomenuto da je vlasnik firme “DomoArt” povezan s Narodom i pravdom i firmom muža Danijele Kristić, zamjenice predsjedavjućeg Skupštine Kantona Sarajevo i članicom Naroda i pravde.

U intervjuu za Fokus ba. Kristić govori o ovoj i drugim aktuelnim temama u Kantonu Sarajevo.

Na posljednjoj sjednici Skupštine KS kao članica Naroda i pravde i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i Vi ste dovedeni u kontekst potpisivanja tog s tim ugovorom. Molimo vas da pojasnite kakva je uloga firme Vašeg muža i Vas u ovom poslu za koji je sad već raskinut ugovor?

-Bili smo svjedoci da se na pomenutu temu, na 25.radnoj sjednici Skupštine KS vodila žustra rasprava oko potpisanog Ugovora o iznajmljivanju “Benettona.” Zbog toga osjećam potrebu da hronološki objasnim slijed događaja, te demantujem bilo kakvu povezanost mog supruga, mene i Naroda i pravde sa navedenim ugovorom. Moj suprug i Nedim Đapo zajedno su osnovali firmu CUE d.o.o koja se bavi ugostiteljstvom i uspješno posluje četiri godine.

– Pored toga moj suprug je osnovao drugu firmu koja se također bavi ugostiteljstvom, a koju je osnovao sa drugim poslovnim partnerom.

Firma koja je potpisala sporni ugovor je u 100% vlasništvu Nedima Đape i sve aktivnosti oko osnivanja firme i potpisivanja ugovora su sprovedene bez bilo kakvog uticaja i saznanja mog supruga, mene i Naroda i pravde.

Ujedno ovim putem demantujem navode pojedinih medija o vezama mene, mog supruga i Naroda i pravde sa firmom DomoArt i ugostiteljskim objektom ”Benetton”. Stav nas i Naroda i pravde smo jasno iskazali u istupima u medijima još u mjesecu aprilu, na samoj sjednici Skupštine i predlaganjem zaključka ispred Kluba NiP kojim se nalaže raskid Ugovora koji je podržalo 28 zastupnika.

U vrijeme vanredne situacije u kojoj se još nalazimo zbog pandemije korona virusa i u Kantonu Sarajevo, kao i na drugim nivoima vlasti otkrivene su brojne afere koje su pokazale da su vlasti pogodovale nekim firmama kod dobijanja određenih ugovora i kada nisu ispunjavale uvjete da dobiju taj posao. Kako stati takvoj praksi ukraj i kakav je Vaš stav o tome?

– Još jednom se potvrdila činjenica da je već godinama na vlasti politika koja jasno pokazuje nakaradanost, nepotizam, te da vladaju oni koji ne zagovaraju transparentnost. Potvrdila se činjenica o korumpiranosti sistema!

Smatram da je transparentnost osnovna stvar koju odbijaju pojedine političke opcije jer im baš to odgovara kako bi iza leđa javnosti mogli profitirati,a ne zaboravimo i činjenicu da se lokalni izbori približavaju!

Jačanje tužilaštva na način ga ne čine podobni nego sposobni bi bilo veliko olakšanje pri rješavanju svih spornih događaja. Sve dok u tužilaštvima bude sjedio poslušni stranački kadar gledat ćemo ovakve i slične situacije, a u konačnici sve na štetu građana.

Slični članci

Preporučujemo

Close
Back to top button
Close