Crna hronika

Bulatoviću presudio metak u čelo, kod njega pronađeni pasoš BiH i novac (FOTO)

Na mjestu likvidacije Željka Bulatovića, koji je ubijen ove sedmice u Novom Sadu ispred zgrade gdje je živio, nađene su dvije čahure, saznaje “Dnevnik” nezvanično.

Prema svemu sudeći, žrtvi je bio ispaljen hitac prema ruci, a drugi, koji je bio koban – u čelo.

Кako su pisali brojni mediji, nije isključeno da je riječ o osveti i opomeni pred presudu Željkovom sinu Aleksandru, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo počinjeno prije tri godine u Istočnom Sarajevu.

Loading...

Navodno, Željko se kobne noći vraćao iz kafića, a potom svratio u radnju i nakon pazara je pred ulazom naišao na sačekušu. Prilikom uviđaja kod njega su pronađeni pasoš Bosne i Hercegovine i novac, ali kod sebe nije imao oružje. On se, navodno, nedavno razveo od supruge s kojom je stanovao na Novoj Detelinari, a u novom stanu je živio s nevjenčanom suprugom.

Кriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete, kakve su se dešavale u Crnoj Gori i Albaniji, ali da je moguće da je u pitanju osveta.

– Кod krvne osvete je karakteristično da se ubica predaje policiji i na taj način pokazuje da je odbranio čast porodice. Ipak, moguće je da je u pitanju osveta za ubistvo u koje je umiješan sin žrtve, da je ta rana još svježa i da je neko likvidacijom Željka Bulatovića htio tu ranu zaliječiti – izjavio je Nikolić.

Inače, njegovom sinu Aleksandru sutra bi trebala biti izrečena nova presuda nakon ukinute prvostepene u Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Podsjetimo, Aleksandar je zajedno sa Sašom Vidovićem osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića, u oktobru 2016. godine, koji je tom prilikom bio izrešetan s 24 metka. Aleksandar je negirao krivicu.

Drugi optuženi Saša Vidović, koji je bio dovođen u vezu s crnogorskim “škaljarskim klanom”, a koji je osuđen na 20 godina prije ukidanja prvostepene presude, bio je spominjan i u istrazi nakon ubistva istaknutog beogradskog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Prema nekim izvorima, sada pokojni Željko Bulatović pratio je kompletan prvostepeni postupak svom sinu u Banjoj Luci, ali izgleda da u ponovljenom nije bio prisutan.

Loading...
Tags

Slični članci

Preporučujemo

Close
Back to top button
Close