Regija

Brnabić: Granice Srbije zatvorene za strance

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će granice Srbije od večeras biti zatvorene za sve strane državljane, osim za diplomate i one koji imaju boravišnu dozvolu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Naše granice su otvorene za naše državljane koji se vraćaju u Srbiju”, rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije i dodala da je obaveza državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva da budu u izolaciji 14 dana, a da ako im se pojave simptomi moraju da se telefonom jave nadležnoj ustanovi.

Brnabić je dodala da oni koji dolaze iz žarišta moraju da budu u samoizolaciji 28 dana, a da će njihovim porodicama biti na usluzi putem lokalne samouprave.

Ona je rekla da građanima ne mogu da zabrane da se kreću, ali da važi najjača preporuka da ljudi sede u kućama u samoizolaciji.

“Za lica starija od 65 godina, da ne izlaze iz kuća, organiozovaćemo se sa omladinskim udruženjima i svim političkim strankama da starijim sugrađanima budemo na raspolaganju”, rekla je Brnabić.

Loading...

Ona je kazala da svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće, dok će u proizvodnom sektoru morati da se koristi zaštitna oprema, ali da će biti nastavljeni infrastrukturni radovi.

Brnabić je rekla da je cilj da u bolnici bude mjesta za ljude kojima je bolničko liječenje potrebno i da u bolnici bude što manje ljudi.

Ona je dodala i da je cilj zaštita zdravstvenog sistema.

 

 

 

Izvor face.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close