BiH

Borci: Nećemo dozvoliti da Damir NIkšic prlja ugled naših heroja

Koordinacija Boračkih Udruženja Općine Novi Grad ponukana ponašanjem i izjavama kantonalnog zastupnika Damira Nikšića u kojima našeg ratnog komandanta Dobrinjske brigade, nosioca priznanja Zlatni ljiljan, penzionisanog generala Armije ARBiH naziva fašistom, te njegovoj inicijativi da se preimenuje ulica Nusreta Šišića Dede želi da kaže slijedeće:

Nedopustivo je da se na ovakav način ruši identitet naše domovine. Tražimo od kantonalnih vlasti da osude ovako gnusne izjave čovjeka upitnog mentalnog stanja, dojučerašnjeg samoprozvanog umjetnika, a da njegovo članstvo u komisijama takodjer bude pitanje koje će se ozbiljno razmatriti. Svojim nastupom prevršio je sve moralne i etičke granice, prije svega, a političke nije nikad ni razumio.

Pozivamo ovog kantonalnog zastupnika da se uključi u rješavanje stvarnih problema ovog kantona, jer smo do sad imali priliku samo svjedočiti njegovim live performansima sa sjednica, te čuti neartkulisane glasove na intoniranje naše državne himne.

Bez obzira što je Nikšić ne razumije i nema osjećaja za državu i što je napustio svoju domovinu za vrijeme agresije, bedemi odbrane kao sto su general Ismet Hadžić i Nusret Šišić Dedo koji je bio dio plejade branilaca i patriota ove države i ovog grada, ne smiju biti skrnavljeni.

Nećemo dozvoliti da čast naših heroja prlja neozbiljni zastupnik Nikšić, te tražimo da odgovara za svoje izjave i sankcioniše se što prije.

Loading...

 

 

 

Izvor face.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close