BiH

Automafijaš ima informacije o ubici heroja u plavom?

Četrdesetdvogodišnji Marko Trifković, zvani Žižan, s Pala uhapšen je jučer u akciji pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) .

Krađa vozila

Kako saznajemo, za njim je tragao Sud BiH zbog optužbi da je bio član kriminalne grupe koja je ukrala više od 200 vozila, a kojima se sudi u Sudu BiH u predmetu Volan. Kakva je uloga Trifkovića u zločinu koji se desio u oktobru 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, jučer nije zvanično saopćeno.

Saznajemo da istražitelji imaju saznanja kako Trifković raspolaže informacijama koje bi mogle biti korisne za istragu u vezi s ubistvom heroja u plavom koju vodi sarajevsko Tužilaštvo. On je jučer ispitan u SIPA, nakon čega je predat Sudu BiH na dalje postupanje.

Portparol SIPA Luka Miladinović je, ne navodeći identitet osumnjičenog, za Oslobođenje kazao da je hapšenje bjegunca izvedeno na osnovu potjernice, ranije raspisane.

Loading...

Trifković je jedan od optuženih u predmetu Volan, u kojem je optužena kriminalna grupa od 27 članova, kojoj su na teret stavljeni organizovani kriminal i krađe automobila. Među optuženima u ovom predmetu je i Srećko Trifković, koji je također hapšen zbog ubistva sarajevskih policajaca. Zbog sumnje da su umiješani u ubistvo policajaca, privođeni su i Miloš Obradov i Nedeljko Lizdek. Srećku Trifkoviću se na teret stavlja i da je prijetio svjedocima tokom istrage u ovom predmetu. U okviru ove istrage su hapšeni i Stefan Samardžija i Srđan Sokolović, ali su pušteni nakon ispitivanja.

Zbog povezivanja s ovim zločinom nedavno je hapšen i Slaven Dakić. Njemu je na dušu stavljeno da je umiješan u tešku krađu i sprečavanje dokazivanja. On je tokom ispitivanja u policiji negirao povezanost s ubistvom. Inače, svi pomenuti imaju podeblji dosje u policiji. U okviru istrage ubistva policajaca ispitano je 49 osoba, uglavnom automafijaša. Prema našim saznanjima, sarajevsko Tužilaštvo bi uskoro trebalo okončati istragu i podići optužnicu u ovom predmetu.

Pokušaj krađe

Podsjetimo, policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Adis je preminuo na licu mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor. Na njih su tog jutra, dok su se vozili u policijskom automobilu, paljbu otvorili kradljivci koji su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali ukrasti Golf 6 hrvatskih registarskih tablica.

 

 

 

Izvor face.ba

Loading...
Tags

Slični članci

Back to top button
Close