Sport

Amar Osim formirao stručni štab FK Željezničar

U ponedjeljak će Željezničar početi pripreme za narednu polusezonu Premijer lige BiH, a novi šef struke Amar Osim formirao je stručni štab.Dva trenera koja će obnašati funkcije pomoćnika Amaru Osimu su Almir Memić i Adin Mulaosmanović. Memić je već sarađivao sa Osimom u periodu od 2009. do 2013. godine, a potom je radio kao pomoćnik Dini Đurbuzoviću i Admiru Adžemu. Nakon toga je bio trener Travnika, Goražda i Metalleghea. Mulaosmanović će ostati u stručnom štabu te će tako nakon saradnje sa Slavkom Petrovićem i Milomirom Odovićem biti u stručnom štabu koji predvodi najtrofejniji trener kluba.

Za kondiciju nogometaša će biti zadužena dva kondiciona trenera. Riječ je o dosadašnjem članu Nedimu Čoviću te Anelu Hidiću koji je od 2011. do 2016. radio u Želji, a potom u Olimpiku te dvije kineske ekipe. 

Za trenera golmana imenovan je Adnan Gušo koji je također već sarađivao sa Osimom. Gušo je odnedavno radio kao trener golmana u Omladinskoj školi što će u budućnosti obavljati Elvis Karić, kao i poslove skautinga i analize protivnika prvog tima.

Izvor :klix.ba

Slični članci

Back to top button
Close