Sve zavisi i od toga šta doručkujete- mafin sa komadićima čokolade ili žitaricama sa šećerom može biti kontraprduktivan izbor.
U idealnim uslovima potreban vam je sit i ukusan doručak sa ugljenim hidratima koji će vas zaista održati. Međutim, nisu svi ugljeni hidrati jednaki.
Dok jednostavni ugljeni hidrati, poput peciva, brzo podižu nivo šećera u krvi, ugljeni hidrati bogati vlaknima će omogućiti da se osjećate zadovoljno tokom cijelog dana.
Jenifer Stag, naturopata, preporučuje ovsene pahuljice kao najbolji doručak.
Jedna činija je ispunjena zdravim proteinima i vlaknima, a njena tekstura tjera vas da jedete polako, zbog čega se brže osjećate sito.
Dok vaše tijelo pretvara te dobre ugljene hidrate u energiju, metabolizam radi punim kapacitetom, sagorijevajući kalorije usput.
I to nije sve.
„Ljudi koji jedu dobre ugljene hidrate poput ovsene kaše imaju više energije, smanjenu želju za šećerom, gube više kilograma i čak imaju redovnije pražnjenje crijeva”, rekao je dr Stag za Healthy.
Odličan izbor je da ovsene pahuljice upotpunite sa svježim voćem, orasima ili kinoom i imaćete uvijek drugačiju kombinaciju ukusa, prenosi RTCG.
(Vijesti.ba)