Zatvori meni
GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Popularno

    Ratnom zločincu Dragomiru Miloševiću opet odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

    6 Decembra, 2025

    Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

    6 Decembra, 2025

    Njemačka uvodi dobrovoljni vojni rok, objavljen iznos plate

    6 Decembra, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube RSS
    Subota, Decembar. 6
    Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp TikTok YouTube
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    • Naslovna
    • USK
    • BiH
    • Svijet
    • Sport
    • Magazin
      1. Auto Magazin
      2. Ljepota i zdravlje
      3. Pogledaj sve

      Lideri na njemačkom sajmu automobila

      9 Septembra, 2025

      Kako rashladiti auto na vrućini bez klime: 4 genijalna trika

      12 Jula, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Prevencija, redovne kontrole i rana dijagnoza malignih oboljenja spašavaju živote

      4 Februara, 2024

      Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

      3 Februara, 2024

      Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

      6 Decembra, 2025

      TasteAtlas je svrstao među 100 najboljih!

      6 Decembra, 2025

      Kajgana kao iz restorana: Jedan sastojak pravi čudo u tavi

      6 Decembra, 2025

      Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

      6 Decembra, 2025
    Pretplati se
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    Dom»Magazin»Kajgana kao iz restorana: Jedan sastojak pravi čudo u tavi
    Magazin

    Kajgana kao iz restorana: Jedan sastojak pravi čudo u tavi

    6 Decembra, 2025
    Podijeli Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram E-pošta WhatsApp Kopiraj link
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-pošta

    Kajgana je jedno od onih jela koje nikad ne izlazi iz mode.

    Priprema se brzo, jednostavna je i prilično zasitna. Ipak, uprkos tome što izgleda kao najlakši doručak na svijetu, mnogima se desi da na kraju dobiju suhu, gumenastu ili potpuno bezukusnu smjesu.

    Zato kuharski stručnjaci već neko vrijeme ponavljaju jedan savjet: postoji vrlo jednostavan dodatak koji običnu kajganu pretvara u nevjerovatno kremasto i bogato jelo.

    Prema riječima kuharice Coco Morante, tajna je u slatkoj pavlaci za kuhanje. Samo jedna kašika pavlake po jajetu dovoljna je da jelo dobije punoću, nježniju strukturu i okus kakav inače nalazimo u restoranima.

    Za pravu kremastu kajganu potrebno je samo nekoliko sastojaka: dva jaja, malo putera, dvije kašike pavlake te so i biber po želji. Dok se puter topi na srednje jakoj vatri, jaja i pavlaka se dobro umute kako bi se dobila glatka i ujednačena smjesa.

    Kada puter počne pjeniti, smjesa se sipá u tavu i lagano miješa silikonskom lopaticom. Suština je u tome da se jaja stalno pomjeraju kako se ne bi prepekla jer kajgana treba ostati mekana, nježna i blago sjajna.

    Začini se dodaju tek pred kraj, a jelo je najukusnije uz tost ili drugo omiljeno pecivo.

    Uz ovaj mali trik i nekoliko jednostavnih koraka, sasvim običan doručak lako može postati pravi mali gurmanski užitak.

    (Vijesti.ba)

    Dijeliti. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-pošta Kopiraj link
    Prethodni članakDronovi nadlijetali francusku nuklearnu bazu, vojska otvorila vatru
    Sljedeći članak Noć za zaborav bh. košarkaša: Povreda usporila Nurkića, Garza nevidljiv

    Možda vas zanima

    Magazin

    Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

    6 Decembra, 2025
    Magazin

    TasteAtlas je svrstao među 100 najboljih!

    6 Decembra, 2025
    Magazin

    Džejla Ramović odgodila nastup u Skoplju: Kako bismo izbjegli neprijatnosti…

    6 Decembra, 2025
    Najnovije novosti

    Ratnom zločincu Dragomiru Miloševiću opet odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

    6 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023

    U BiH oblačno, poslijepodne kiša u većini zemlje

    5 Decembra, 2023

    Sastaje se Upravni odbor Vijeća za provedbu mira

    5 Decembra, 2023
    Pratite nas
    • Facebook
    • YouTube
    • TikTok
    • WhatsApp
    • Twitter
    • Instagram
    Najnovije

    Ratnom zločincu Dragomiru Miloševiću opet odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

    6 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023
    Od autora

    Ratnom zločincu Dragomiru Miloševiću opet odbijen zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu

    6 Decembra, 2025

    Recept za savršenu posnu sarmu: Svi će se oduševiti i tražiti još

    6 Decembra, 2025

    Njemačka uvodi dobrovoljni vojni rok, objavljen iznos plate

    6 Decembra, 2025

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • Naslovna
    • USK
    • Bosna i Hercegovina
    • Svijet
    • Magazin
    • Sport
    • Marketing
    • Kontakt
    © 2025 GlasKrajine.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Ukucajte iznad i pritisnite Enter za pretragu. Pritisni Esc za otkazivanje.

    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Na portalu glaskrajine.ba omogućeno je prikazivanje online oglasa našim posjetiteljima. Podržite nas tako što ćete onemogućiti svoj bloker oglasa.