Zatvori meni
GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Popularno

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025

    Toulouse “protutnjao” Parizom

    14 Decembra, 2025

    Energoinvest na terenu: Strateški projekti u Tuzli i Banovićima

    14 Decembra, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube RSS
    Nedjelja, Decembar. 14
    Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp TikTok YouTube
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    • Naslovna
    • USK
    • BiH
    • Svijet
    • Sport
    • Magazin
      1. Auto Magazin
      2. Ljepota i zdravlje
      3. Pogledaj sve

      Lideri na njemačkom sajmu automobila

      9 Septembra, 2025

      Kako rashladiti auto na vrućini bez klime: 4 genijalna trika

      12 Jula, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Prevencija, redovne kontrole i rana dijagnoza malignih oboljenja spašavaju živote

      4 Februara, 2024

      Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

      3 Februara, 2024

      Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

      14 Decembra, 2025

      Gole grudi brazilske manekenke srušile su mreže

      14 Decembra, 2025

      Nagrada Adriatic Award dodijeljena filmu Victory, reditelja Zulfikara Filandre

      14 Decembra, 2025

      Valentino Perutina oduševio region prvim dijelom albuma “Tridesete”

      14 Decembra, 2025
    Pretplati se
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    Dom»Magazin»Vrlo jednostavno: Nakon ovoga nikada više nećete skuhati ljepljivu rižu
    Magazin

    Vrlo jednostavno: Nakon ovoga nikada više nećete skuhati ljepljivu rižu

    22 Augusta, 2025
    Podijeli Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram E-pošta WhatsApp Kopiraj link
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-pošta

    Poznati britanski kuhar Gordon Ramsay otkrio je jednostavan vodič za pripremu savršeno kuhane riže, koja je, kako tvrdi, svaki put “lagana, rastresita i ukusna”.

    U videu objavljenom na svom zvaničnom YouTube kanalu, Ramsay je demonstrirao pet ključnih koraka koji pomažu da izbjegnete ljepljivu, prekuhanu ili sirovu rižu.

    Prvi korak, ističe on, jeste temeljito pranje riže pod hladnom vodom kako bi se uklonio višak škroba. – “Uvijek koristite hladnu vodu i isperite rižu da spriječite stvaranje grudvica”, poručio je Ramsay. Nakon pranja, riža se stavlja u lonac i začini solju i biberom, a za dodatnu aromu savjetuje dodavanje tri zgnječena zrna kardamoma i jedne zvjezdaste anise.

    Vrlo važan detalj je i tačan omjer vode i riže. Ramsay preporučuje omjer jedan dio riže na jedan i po dio vode – na primjer, za 400 grama riže koristi se 600 mililitara vode. Pravilno mjerenje, objašnjava, presudno je da riža ne postane gnjecava ili da ostane sirova.

    Nakon što se doda voda, riža se prvo kuha na visokoj temperaturi, ali čim proključa, temperatura se smanjuje na lagano kuhanje u trajanju od osam do deset minuta. Tokom kuhanja, poklopac se ne smije podizati jer je para ključna za ravnomjerno kuhanje.

    Posljednji korak je odmor – nakon što se skloni s vatre, riža se ostavlja deset minuta, a zatim se zrna nježno razdvoje viljuškom. – “Kada je promiješate viljuškom, postaje stvarno lijepa, lagana i rastresita. To je savršeno kuhana riža”, zaključio je Ramsay.

    ( Vijesti.ba)

    Dijeliti. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-pošta Kopiraj link
    Prethodni članakUhapšeno 16 lica u RS-u zbog droge, među njima policajac
    Sljedeći članak Procurili podaci iz izraelske baze: Čak 83 posto ubijenih u Gazi civili

    Možda vas zanima

    Magazin

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025
    Magazin

    Gole grudi brazilske manekenke srušile su mreže

    14 Decembra, 2025
    Magazin

    Nagrada Adriatic Award dodijeljena filmu Victory, reditelja Zulfikara Filandre

    14 Decembra, 2025
    Najnovije novosti

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023

    U BiH oblačno, poslijepodne kiša u većini zemlje

    5 Decembra, 2023

    Sastaje se Upravni odbor Vijeća za provedbu mira

    5 Decembra, 2023
    Pratite nas
    • Facebook
    • YouTube
    • TikTok
    • WhatsApp
    • Twitter
    • Instagram
    Najnovije

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023
    Od autora

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025

    Toulouse “protutnjao” Parizom

    14 Decembra, 2025

    Energoinvest na terenu: Strateški projekti u Tuzli i Banovićima

    14 Decembra, 2025

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • Naslovna
    • USK
    • Bosna i Hercegovina
    • Svijet
    • Magazin
    • Sport
    • Marketing
    • Kontakt
    © 2025 GlasKrajine.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Ukucajte iznad i pritisnite Enter za pretragu. Pritisni Esc za otkazivanje.

    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Na portalu glaskrajine.ba omogućeno je prikazivanje online oglasa našim posjetiteljima. Podržite nas tako što ćete onemogućiti svoj bloker oglasa.