Zatvori meni
GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Popularno

    Grad otvorenog srca: Sveta Lucija donijela švedski duh u Sarajevo

    14 Decembra, 2025

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025

    Toulouse “protutnjao” Parizom

    14 Decembra, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube RSS
    Nedjelja, Decembar. 14
    Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp TikTok YouTube
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    • Naslovna
    • USK
    • BiH
    • Svijet
    • Sport
    • Magazin
      1. Auto Magazin
      2. Ljepota i zdravlje
      3. Pogledaj sve

      Lideri na njemačkom sajmu automobila

      9 Septembra, 2025

      Kako rashladiti auto na vrućini bez klime: 4 genijalna trika

      12 Jula, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Na vrućini ne ostavljajte ovaj uređaj u automobilu

      21 Maja, 2025

      Prevencija, redovne kontrole i rana dijagnoza malignih oboljenja spašavaju živote

      4 Februara, 2024

      Četiri mirisa tijela koja ne smijete da ignorišete

      3 Februara, 2024

      Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

      14 Decembra, 2025

      Gole grudi brazilske manekenke srušile su mreže

      14 Decembra, 2025

      Nagrada Adriatic Award dodijeljena filmu Victory, reditelja Zulfikara Filandre

      14 Decembra, 2025

      Valentino Perutina oduševio region prvim dijelom albuma “Tridesete”

      14 Decembra, 2025
    Pretplati se
    GlasKrajine.ba | Informativni portalGlasKrajine.ba | Informativni portal
    Dom»Magazin»Sezona kukuruza, evo kako ga najbolje skuhati
    Magazin

    Sezona kukuruza, evo kako ga najbolje skuhati

    28 Jula, 2025
    Podijeli Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram E-pošta WhatsApp Kopiraj link
    Podijeli
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-pošta

    Miris kuhanog kukuruza pravi je simbol ljeta, a veselimo mu se cijele godine. Na moru, u parku, u dvorištu – kukuruz je hrskava poslastica koju malo ko ne voli. Sada kada su se pojavili na pijacama i u trgovinama, sve će ih više ljudi praviti kod kuće.

    Pripremili smo nekoliko savjeta kako da ih skuhate baš savršeno.

    Koliko dugo kuhati kukuruz?

    Većina ljudi ima osjećaj da kukuruz treba kuhati “barem pola sata”, ali zapravo – to može biti predugo. Današnji kukuruz šećerac (onaj slatki, kakav kupujemo na pijacama) je puno nježniji i brže se kuha. Idealno vrijeme kuhanja je 5 do 7 minuta u kipućoj vodi. Ako je kukuruz svjež i mlad, dovoljno je i manje. Već nakon 3-4 minute može biti savršeno mekan i sladak.

    Ako kukuruz prekuhate, izgubiće sočnost, postati tvrd i pomalo gumenast. Zato ga treba staviti tek kad voda zavrije i odmah nakon kuhanja poslužiti ili potopiti u maslac.

    Dodavanje soli ili šećera

    U vodu za kuhanje kukuruza nemojte dodavati sol, jer ona može učiniti zrna tvrđima. Umjesto toga, neki kuhari savjetuju dodavanje kašičicu šećera – pogotovo ako kukuruz nije ultra svjež, jer to pojačava njegovu prirodnu slatkoću. Također, možete dodati malo mlijeka i maslaca u vodu za kuhanje, a rezultat je kremastiji okus i sjajnija tekstura zrna.

    Pečenje na roštilju

    Ako želite pripremiti kukuruz na roštilju, možete ga prvo kratko prokuhati (3-4 minute), a zatim zapeći na žaru dok ne dobije zlatno-smeđe tragove. Kombinacija dimljenog okusa i blage slatkoće najbolja je ljetna grickalica, prenosi Index.hr.

    (Vijesti.ba)

    Dijeliti. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-pošta Kopiraj link
    Prethodni članakU Mostaru upriličena projekcija filma “Sniper alley-to my brother”
    Sljedeći članak Četvero poginulo, osam nestalih u klizištima u Kini

    Možda vas zanima

    Magazin

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025
    Magazin

    Gole grudi brazilske manekenke srušile su mreže

    14 Decembra, 2025
    Magazin

    Nagrada Adriatic Award dodijeljena filmu Victory, reditelja Zulfikara Filandre

    14 Decembra, 2025
    Najnovije novosti

    Grad otvorenog srca: Sveta Lucija donijela švedski duh u Sarajevo

    14 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023

    U BiH oblačno, poslijepodne kiša u većini zemlje

    5 Decembra, 2023

    Sastaje se Upravni odbor Vijeća za provedbu mira

    5 Decembra, 2023
    Pratite nas
    • Facebook
    • YouTube
    • TikTok
    • WhatsApp
    • Twitter
    • Instagram
    Najnovije

    Grad otvorenog srca: Sveta Lucija donijela švedski duh u Sarajevo

    14 Decembra, 2025

    Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog poledice i odrona

    5 Decembra, 2023

    Danas u Briselu veliki sastanak o BiH: Iskorak ili blokada

    5 Decembra, 2023
    Od autora

    Grad otvorenog srca: Sveta Lucija donijela švedski duh u Sarajevo

    14 Decembra, 2025

    Sve više kupaca odustaje od električnih auta, vraćaju se benzincima

    14 Decembra, 2025

    Toulouse “protutnjao” Parizom

    14 Decembra, 2025

    Pretplati se na obavijesti

    Saznajte najnovije kreativne vijesti iz Krajine, Bosne i Hercegovine i regije na našem portalu

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • Naslovna
    • USK
    • Bosna i Hercegovina
    • Svijet
    • Magazin
    • Sport
    • Marketing
    • Kontakt
    © 2025 GlasKrajine.ba. Designed by HAJ CODE d.o.o..

    Ukucajte iznad i pritisnite Enter za pretragu. Pritisni Esc za otkazivanje.

    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Blokiranje oglasa omogućeno!
    Na portalu glaskrajine.ba omogućeno je prikazivanje online oglasa našim posjetiteljima. Podržite nas tako što ćete onemogućiti svoj bloker oglasa.